Taxatie / Expertise / Research

Arnold Wentholt is kunsthistoricus gespecialiseerd in de materiële cultuur van Indonesië, Melanesië en Afrika. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Tussen 1987 en 1998 heeft hij voor verschillende Nederlandse en internationale veilinghuizen gewerkt, waaronder Christie’s Amsterdam (Z.O. Azië en Indonesië)Foto Arnold Wentholt

Sinds 1998 is hij een onafhankelijke expert op bovenvermelde gebieden, auteur, verkoopbemiddelaar en taxateur voor musea, veilinghuizen, verzekeringsmaatschappijen, handelaren en privéverzamelaars. In deze periode was hij gastconservator van twee belangrijke tentoonstellingen, In kaart gebracht met kapmes en kompas. Met het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig genootschap op expeditie tussen 1873 en 1960 (2003) en Van verre volken thuis – kunst in de kamer (2008). Hij heeft twee internationaal goed ontvangen boeken gepubliceerd, In kaart gebracht met kapmes en kompas. Met het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap op expeditie tussen 1873 en 1960 (2003) en Nusantara-Highlights from Museum Nusantara Delft (2014) zie Tribal Art (Summer 2014) en verscheidene bijdragen geleverd aan belangrijke monografieën op dit gebied.

Zijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de materiële erfenis van de Zuidoost Aziatische Archipel, waarover hij regelmatig bijdragen levert aan tijdschriften w.o. Tribal Art. Hij werkt momenteel ook aan een database die de tribale kunst van deze regio documenteert.

Unieke Expertise


  • Accuraat
  • Gespecialiseerd
  • Onafhankelijk
  • Discreet
  • Verkoopbemiddeling
  • > 25 jaar ervaring